NYTT PASS ÅR 2017

Ett par goda vänner åkte nyligen till Canberra från Adelaide för att förnya sina svenska pass. Lite tidskrävande kanske men väl värt det om man sen får sitt nya pass med tillträde till hela Europa. Hustruns efternamn, samma som mannens, var felstavat med ett borttappat -t. Hur hade det kommit sig? Jo, det var folkbokföringen i Sverige som av någon anledning hade varit slarvig och inte brytt sig om att vara så noga med stavningen! Trots det gamla passet och brev från Pensionsmyndigheten och Skatteverket, alla med rätt stavning, så fick inte kvinnan sitt pass och ambassaden i Canberra kunde inte göra någonting åt det! Lyckligtvis så har hon ett australiskt pass men nu måste hon antingen besöka myndigheterna i Sverige eller åka tillbaka till Canberra för att få det hela tillrättalagt. Samt, dessutom, göra en formell ansökan om namnändring!

Slutsats: vackert väder i Canberra men en dyr och lång resa (2000km) utan resultat.

Det verkar lite svårt att förstå hur detta kunde har hänt i dessa tider med all teknik som står till vårt förfogande, Internet Google o.s.v.

The following two tabs change content below.

Karin Ann Tesdorf

Hedersbloggare
Jag kom till Sydney för 47 år sedan. Tillsammans med min man körde vi genom nord Afrika, Mellersta Östen, Afghanistan, Pakistan Indien och Malaysia. Jag har jobbat som inredningsarkitekt i 35 år och nu håller jag på att skriva och illustrera barn böcker på engelska och svenska så att mina svenska barnbarn får lära sig engelska.

Latest posts by Karin Ann Tesdorf (see all)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *