Skicka hem era pengar, och ändringar på körkort

Sista svenska pengarna måste bytas ut!

Ni vet väl att svenska sedlar och mynt håller på att bytas ut? Flera sedlar har redan blivit ogiltiga, och den 30:e juni så är det dags för 100 kronors och 500 kronors sedlarna, samt mynten med valörerna 1, 2 och 5 kronor.

Kanske bäst att kolla vad ni har i skrivbordslådorna och under madrassen, och skicka hem till familj och vänner!

Måste vara bosatt i Sverige för svenskt körkort

Riksdagen har även röstat igenom en proposition baserad på EU-direktiv som inför EU regler även utanför samarbetsområdet. Propositionen innebär att ett svenskt körkort enbart kan erhållas av permanent bosatta i Sverige.

Vad kan du göra?

Inte mycket, ditt nuvarande svenska körkort är giltigt fram tills dess att det går ut.

De flesta utav er har nog ett NSW körkort, men om ni inte har gjort det så är det nog en bra ide’ att få det utfärdat innan det svenska körkortet gått ut.

Källa: Svenskar i världen www.sviv.se

 

The following two tabs change content below.

Johan Hedström

Member at Nordlingarna, Swedes in Sydney & SACC
Jag kom till Australien som 23 åring för att studera geologi i Canberra i början på 80-talet. Jobbar som börsanalytiker, med fokus på bolag inom förnybar energi. Har engagerat mig mer inom de svenska föreningarna på sistone, sitter på tre kommitteer/styrelser, nämligen Nordlingarna, SCONSW och Handelskammaren. Jag vill förbättra samarbetet inom den svensk-australiska gemenskapen. Gift med Jane som jobbar på IKEA, och vi har tre vuxna barn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *