Nordlingarna’s lunch

Det 69:e julblotet som ordnades utav Nordlingarna tog plats den 9:e december 2016. Som trogna Shangri-La gäster med över 15 år i hotellets Grand Ball Room pa bottenvåningen, så fick vi i år använda hotellets finaste restaurang på översta våningen med fantastisk utsikt över den vackra staden Sydney!

Så det blev ovanligt flott och lyxigt, med bara en nackdel… Vi tvingades säga nej till ett antal vikingar som ville vara med på lunchen, eftersom vi bara hade utrymme för 126 man. Vi tyckte jättesynd om de som inte fick plats p.g.a. utrymmes restriktioner, men det ska ni komma ihåg till nästa år, boka in i god tid så blir ni inte besvikna!

Men för de lyckostar som var där blev det återigen en mycket lyckad tillställning, med god sill, kall snaps, vackert sjungande och en bra, ny historia från vår hövding Anders Mangen. (Eller så minns jag inte om jag hört den förut?)

De nypåstigna galärslavarna med vita band fick som vanligt ställa sig upp och bli muntligt piskade av vår hövding, samt förklara varför de inte hade varit med förrän nu. De var 22 stycken i år, och en brokig skara av ursprungorter och sysselsättningar denna gång.

Vi var också mycket glada att se några av våra äldsta lunchgäster på årets blot, inklusive vår f.d. hövding Anders Hillerström och Jimmy Sundell som ätit 45 jul-luncher hitills. Bara Jan Frölich har frossat mer än Jimmy, med 48 deltaganden, slå det om ni kan!

Tack vare generösa sponsorer Peter Hasko’s bootleggers.com.au kan ni få lika goda viner som vi drack, och Rickard Gardell’s future-you.com.au kan hjälpa de som söker nya jobb äventyr. Stöd de som stöder oss!

På tal om stöd, vilket Jan Erik Nordling var så bra på, så gav Nordlingarna en julklapps-slant till två svenska familjer här i Australien som har det tufft just nu, på grund av allvarliga sjukdomar. Hela vikingarådet är enat på punkten att vi som har det bra och skojigt ska dela med oss när vi kan.

Till sist så måste vi berömma alla glada och väl förfriskade vikingar som vid 5 tiden evakuerade vår farkost “Nordship” utan allvarliga störningar. Sen blev det fortsatt muntert när vi blandade in oss hos lokalbefolkningen nere på Hart’s Pub långt in på natten. Vilka erövringar som följde kan vi inte förtälja, men enligt rapporterna så blev alla nöjda!

Vikingarådet’s runristare

www.nordlingarna.org.au

The following two tabs change content below.

Johan Hedström

Member at Nordlingarna, Swedes in Sydney & SACC
Jag kom till Australien som 23 åring för att studera geologi i Canberra i början på 80-talet. Jobbar som börsanalytiker, med fokus på bolag inom förnybar energi. Har engagerat mig mer inom de svenska föreningarna på sistone, sitter på tre kommitteer/styrelser, nämligen Nordlingarna, SCONSW och Handelskammaren. Jag vill förbättra samarbetet inom den svensk-australiska gemenskapen. Gift med Jane som jobbar på IKEA, och vi har tre vuxna barn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *