Looong time no see…

… eller hur?

Så nu är det verkligen dags att vi ses och hörs, en bra bit in på det nya året. Svenska kyrkan i Sydney har öppnat igen för höstterminen, och programmet rullar på, med lite uppförsbacke. I backspegeln kan vi notera att december var en fullspäckad månad. Vi deltog i två välbesökta julmarknader och två luciakonserter under ledning av två duktiga musikstuderande. Vi firade julgudstjänst med kyrkoherde Katja Lin och – nytt för året – inbjöd till en uppskattad frukostlunch på julaftons förmiddag för 60-talet glada gäster. Barngruppen hade sin julavslutning andra torsdagen i december och Café Svensson stängde dörrarna efter jullunchen, i exakt en månad fram till 24 januari.

Stort tack till alla våra frivilliga, under ledning av vår lokalanställde Tobias Rådenholt, projektledare med ansvar för vardagsverksamheten i kyrkan och medhjälp i stora delar av administrationen. Utan er – och utan stödet från tyska och danska församlingarna, det ska vi inte glömma – hade vi inte lyckats genomföra allt det här. Det är mycket jobb som ligger bakom, innan vi kan öppna dörrarna till Café och annat.

I skrivande stund har vi ännu inget nytt från Sverige om vår nya präst och våra kommande volontärer. Visumreglerna har skärpts och det är många hänsyn som ska tas. De svenska kyrkorna i USA har likartade problem. Så vi väntar, i “tro, öppenhet och hopp” som är den svenska utlandskyrkans ledord, tre grundord i vårt arbete.

I samband med Caféet hålls de andra onsdagkvällarna, kl. 19.00, aftonbön i kyrkan på 90 Goulburn Street, med stillhet, levande ljus, enkla sånger, bön och musik. Vi läser den kommande söndagens bibeltext och lyssnar till reflektioner kring texten och söndagens tema. Bra sätt att lägga av sig all stress och få ladda sina inre batterier.

På höstens veckoprogram har vi filmkvällar och torsdagsträffar med kubbspel och annat kul. Håll utkik efter semmel- och våffeldagar, en sagoutflykt till H.C. Andersen på Observatory Hill, med B.Y.O. picknick. Det är ett event tillsammans med danska kyrkan, för hela familjen.
För femte året i rad deltar vi i Scandinavian Market i Pennant Hills, den 5 maj – organiserad av de danska, finska, estniska, norska och svenska utlandsförsamlingarna i Sydney.

VÄL MÖTT UNDER HÖSTEN!

Se Facebook-sidan ”Café Svensson & Svenska kyrkan i Sydney” för detaljer och uppdateringar.
Vi har också Facebook-grupperna ”Svenska kyrkan i Sydney barntimmar” och ”Frivilliga Svenska kyrkan i Sydney”
Följ oss på Twitter: SvKyrkanSydney och Instagram: SvenskaKyrkanSydney.
Kontakta Tobias på +61 (0)403 576 994 eller mejla sydney@svenskakyrkan.se

PS VILL DU HJÄLPA TILL?
Café Svensson och Svenska kyrkan i Sydney är i ständigt behov av frivilliga som vill hjälpa till i caféet, på event och i andra verksamheter. Du behövs!

The following two tabs change content below.

Birgitta Sharpe

Styrelsemedlem i Swedish Council of NSW, Hedersmedlem i SiS, styrelseledamot i Svenska klubben samt Sekreterare i Svenska kyrkan i Sydney
Jag är en glad och – relativt - mogen svenska, från Eskilstuna. Under studentåren i Uppsala läste jag teologi och engelska, gifte mig med en engelsk akademiker och blev svensk i utlandet 1965. Kom till Australien 12 år senare och har bott här i 40 år. Krokig karriär från engelska universitetsbibliotek, till svenskradio och jobb som UD lokalanställd i Sydney. Auktoriserad översättare till yrket och under tjugo år redaktionsmedlem för Swedish Councils tidning Kvintessen. Jobbar ideellt i Svenska kyrkan i Sydney, och i andra delar av det svenska samfundet här. Singel sedan Professor Sharpes bortgång år 2000. Stortrivs fortfarande i Sydney och på besöken hos släkt och vänner i Sverige.

Latest posts by Birgitta Sharpe (see all)

2 Responses to “Looong time no see…

 • Johan Hedström
  1 månad ago

  Tack för den uppdateringen Birgitta, det är många som uppskattar det! Och lycka till med visum trasslet, det måste ju bli någon vettig lösning hoppas jag.

 • Carla Dickens
  1 månad ago

  Så roligt att se dig i spalten igen, Birgitta, och tack för att du håller i gång Café Svensson, vår välkomnande och otvungna mötesplats!
  Carla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *