En bloggare föds

”Blogga”, vad är det? Hur ska en blogg se ut? Vad ska den handla om?

Jag har levat under en sten de senaste 20 åren och har inte den blekaste aning om vad jag nu ger mig in på. Varför får jag inte skriva med hammare och mejsel på min klippvägg?

Eller för hand, med pennstift, bläckhorn, läskpapper och plumpar? Eller med kulspets med slutknorren ”Eder ödmjuka tjänarinna”? Eller med pekfingrarna på en skramlande Halda, med färgband, tippex och karbonpapper?

Dessa stadier har jag krånglat mig igenom under ett långt liv av ordsmideri – men mitt uttryckssätt har inte tagit skada och de tankar och känslor jag vill formulera har faktiskt klarat sig helskinnade.

Nu ska jag alltså förmedla dem i bloggform och skicka ut dem för avhämtning i cyber-rymden. Det ska väl gå, det också. Det kanske rentav blir kul!

Vad har jag då tänkt skriva om? Ja, det får bli att ösa ur egen fatabur av  funderingar och intryck. Liksom många av er har jag ju haft två liv – ett före flytten hit ner och ett efter. Det ger ett vidgat perspektiv på tillvaron och en extra dimension åt skrivandet. Så det blir lite nu och lite , lite här och lite där, kryddat med en nypa humor.

Men det är alltid ett vi. När skrivandet är som bäst är det ett teamwork med läsarna. Därför ser jag fram emot era kommentarer: Säg emot mig, håll med mig (jodå, ni får gärna ”gilla” vad jag skriver också!), ha synpunkter. Skapa ett samtal som vi alla kan delta i och ha glädje av!

Väl mött och mycket nöje med bloggen önskar

eder ödmjuka bloggarinna

Carla Dickens

The following two tabs change content below.

Carla Dickens

Hedersbloggare
Hej, Carla Dickens heter jag, och jag gillar att leka med ord och uttryck. Har ett svenskt förflutet inom allt vad publishing heter. Nu lever jag ut min lättja under solen i Sydney och skriver mest som hobby.

Latest posts by Carla Dickens (see all)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *